UNIT+

UNIT+
UNIT+
The pavilion was constructed from 100% recycled timber obtained as donated construction waste from the upcoming Kuwait International Airport T2 development. The timber, mostly used as form-work for concrete casting, was collected from the T2 construction site and cleaned to remove cement and other debris. It was then cut into uniform pieces to define modular units, developing a language that could eventually grow into multiple configurations and forms. 
 
The interlocking modules combine in various axes to create combinations of varying complexities. This facilitated a modular assembly and disassembly which was crucial for its installation in Al-Shaheed Park. It evolves into a rhythmic composition of the interlocking units generating a porous vaulted space.
UNIT+ was designed by Studio Toggle in collaboration with Hessa Althuwaikh and constructed by Al Daleel Trading and Contracting Company as part of their corporate sustainability initiatives.